Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дебата „За политичките транзиции“ со професорката Сузан Вудворд од САД

[Apr 17 2014 ] На 22 април (вторник) во 18 часот во ГЕМ клубот, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата со наслов „За политичките транзиции“ на која гостинка ќе биде проф. д-р Сузан Вудворд од САД.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дубравка Угрешиќ гостинка на дебатата „Надвор од нацијата: книжевноста помеѓу траумата и слободата“

[Apr 1 2014 ] Фондација Отворено општество - Македонија на 5 април 2014 година (сабота) со почеток во 12 часот во ГЕМ клубот, ќе одржи дебата на тема „Надвор од нацијата: книжевноста помеѓу траумата и слободата“ на која гостинка ќе биде еминентната хрватска авторка Дубравка Угрешиќ.

Борба против корупција

Дебата „Политика за заштита на конкуренцијата - состојби и предизвици“

[Mar 5 2014 ] На 6 март 2014 година (четврток), со почеток во 11 часот во ИНФО ЦЕНТАР ЕУ-МК во Скопје, Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) и Фондацијата отворено општество - Македонија (ФООМ) ќе одржат дебата со наслов „Политика за заштита на конкуренцијата - состојби и предизвици“.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дебата „Спомениците и политиката: Дали „Скопје 2014“ е културен или политички проект?“

[Feb 27 2014 ] На 28 февруари 2014 (петок), во ГЕМ клубот со почеток во 11 часот, Фондацијата Отворено општество - Македонија и ОКНО ќе одржат дебата на тема „Спомениците и политиката: Дали „Скопје 2014“ е културен или политички проект?“. Гостин на дебатата ќе биде хрватскиот историчар на уметност, поет и есеист Звонко Маковиќ кој ќе говори за неговото видување на Скопје 2014. Модератор на настанот ќе биде Никола Гелевски.

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Дебатата „Предавници, платеници и сендвич-демонстранти: Граѓанскиот активизам во македонскиот јавен дискурс“

[Feb 10 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) на 13 февруари 2014 година (четврток), во салата „Дипломатик“ на Конгресниот центар на Скопскиот саем, со почеток во 10.30 часот, ќе одржат дебата со наслов „Предавници, платеници и сендвич-демонстранти: Граѓанскиот активизам во македонскиот јавен дискурс“.

Прва  Претходна  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  Следна  Последна