п а р т н е р и
Архива
пронајди

ГРАНТОВИ ЗА ИСТРАЖУВАЧИ НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО 2018-2019

Програмата за грантови за истражувачи на граѓанското општество (CSSA) поддржува меѓународна академска мобилност за да им овозможи на докторандите и универзитетските наставни кадри пристап до ресурси кои ги збогатуваат општествено-ангажираните истражувања и критичката истражувачка работа во нивната матична земја или регион.

Прочитај повеќе

CEU ЛЕТНА ПРОГРАМА

Централноевропскиот универзитет (CEU) од Будимпешта, Унгарија, како дел од Летната програма организира летни курсеви на Правни студии во текот на јуни и јули 2018 година

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА МЕЃУНАРОДЕН МЕНТОР

Проектот за граѓанско учество на УСАИД објавува повик за меѓународен ментор за социјална економија и социјални претпријатија.

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ: 2018 COMMUNITY YOUTH

Фондациите Отворено општество објавуваат отворен конкурс за стипендии за сите динамични младински активисти на возраст помеѓу 18-30 години, заинтересирани да спроведат сопствени проекти кои афирмираат поврзаност помеѓу LGBTQIA и ромската заедница, вклучувајќи ги и повеќеслојните форми на дискриминација со кои се соочува заедницата во здравствените установи

Прочитај повеќе

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна