п а р т н е р и
Архива
пронајди

Конкурс за избор на ментори на средношколци и студенти Роми кои учат/студираат на медицински училишта/факултети во учебната 2012/13 година

Во рамките на Програмата за јавно здравство, во 2012 година Фондацијата отворено општество Македонија (ФООМ), продолжува со реализација на Програма за медицински стипендии за Роми. Програмата содржи 4 компоненти: финансиска поддршка (стипендија), менторство, обука за застапување и медиумска компонента.

Прочитај повеќе

Конкурс за доделување грантови на граѓански организации

Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество, објави конкурс за доделување грантови на граѓански организации. Проектот на УСАИД за граѓанско општество е овозможен со поддршка од американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД).

Прочитај повеќе

Конкурс за медицински стипендии за Роми за академска/учебна 2012/2013 година

Ромскиот образовен фонд/Програма за стипендирање (РЕФ/ПС) во рамките на Програмата за медицински стипендии за Роми/Roma Health Scholarship Program (RHSP) по трет пат го објавува конкурсот за доделување на медицински стипендии за Роми кои се ученици/студенти на средно стручните медицински училишта/медицински факултети во Република Македонија, со цел да се зголеми бројот на Роми со завршено медицинско образование кои ќе придонесат за унапредување на пристапот до здравствените услуги за Ромите.

Прочитај повеќе

Конкурс за доделување грантови на граѓански организации

Целта на конкурсот е да обезбеди поддршка за граѓански организации од Република Македонија преку следните два вида грантови...

Прочитај повеќе

Прва  Претходна  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Следна  Последна