п а р т н е р и
Архива
пронајди

Повик за учесници во школата за активно граѓанство

Школата за активно граѓанство се организира за млади, претставници на граѓански организации и неформални групи, со цел да им обезбеди неопходно знаење и вештини за реализирање граѓански иницијативи.

Прочитај повеќе

Објавен повикот за научни трудови за годишната конференција на Регионалната програма за поддршка на истражувањата во Западен Балкан - 2013

Сите заинтересирани млади истражувачи и научници се поканети да аплицираат за учество на годишната конференција на Регионалната програма за поддршка на истражувањата во Западен Балкан која ќе се одржи во Белград, Србија од 23 до 26 мај, 2013 година.

Прочитај повеќе

Оглас за ко-модератори

ФООМ и Програмата Форуми во заедниците објавуваат конкурси за ко-модератори во општините Кривогаштани и Тетово од Јануари 2013 година.

Прочитај повеќе

Работилница за зајакнување на капацитетите на граѓанските организации за поднесување пријави за грантови: Рефлексија на пријавите поднесени на првиот циклус за грантови

Проектот на УСАИД за граѓанско општество има за цел да ги поддржи граѓанските организации во нивните напори за надгледување на властите и застапување, градење на своето членство и мобилизирање на граѓаните за суштински демократски прашања на локално и на национално ниво.

Прочитај повеќе

Конкурс за доделување мали грантови за работни стипендии во граѓански организации

Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) објавува конкурс за доделување грантови на граѓански организации во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество. Проектот обезбедува поддршка на граѓанското општество за поттикнување демократски реформи. Проектот е овозможен со поддршка од американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД).

Прочитај повеќе

Прва  Претходна  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Следна  Последна