Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Проект на УСАИД за граѓанско општество
пронајди
Проект на УСАИД за граѓанско општество

Конференција „Заштита на просторот за мирен јавен собир во Југоисточна Европа“

[Aug 20 2014 ] Првата регионална и национална конференција Заштита на слободата на мирен јавен собир во Југоисточна Европа ќе се оддржи на 25 и 26 август 2014 година во Скопје во хотелот Холидеј Ин (Сала Милениум 1)

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Јавна дебата и промоција на зборник „Збор и слобода“

[Jul 21 2014 ] На 22 јули 2014 (вторник), со почеток во 12 часот, вo ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Проектот на УСАИД за граѓанско општество ќе одржи јавна дебата и промоција на зборникот „Збор и слобода“.

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Дебатата „Предавници, платеници и сендвич-демонстранти: Граѓанскиот активизам во македонскиот јавен дискурс“

[Feb 10 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) на 13 февруари 2014 година (четврток), во салата „Дипломатик“ на Конгресниот центар на Скопскиот саем, со почеток во 10.30 часот, ќе одржат дебата со наслов „Предавници, платеници и сендвич-демонстранти: Граѓанскиот активизам во македонскиот јавен дискурс“.