Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Правна програма
пронајди
Правна програма

Промоција на втората анализа од едицијата „Примената на законите под лупа“

Анализа 2: „Прекршочен орган – позитивна реформа“

[Apr 18 2012 , Скопје] Хотел „Холидеј Ин“ Скопје, сала „Милениум 1“ 23 април (понеделник) 2012 година

Правна програма

ПРОГРАМА „ФОРУМИ ВО ЗАЕДНИЦАТА”

Четврта форумска сесија во Босилово

[Feb 16 2012 , Босилово] На 25 јануари 2012, во општина Босилово со почеток од 17.00 часот, во просториите на ОУ Гоце Делчев, Босилово, ќе се одржи четвртата форумска сесија во рамките на Проектните форуми.

Правна програма

Промоција на годишен извештај

[Feb 15 2012 , Скопје] На ден 15 февруари (среда) со почеток во 11:00 часот во хотелот Арка, Фондацијата Отворено општество - Македонија и Транспарентност Македонија, ќе ги промовираат резултатите од Годишниот извештај: „Транспарентност во финансирањето на политичките партии“.