Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Хуманитарна и правна помош за мигрантите
пронајди
Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 18-ТИ ДЕКЕМВРИ, МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА РАБОТНИЦИТЕ-МИГРАНТИ И ЧЛЕНОВИТЕ НА НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА

[Dec 18 2015 ] Во петок, 18.12.2015 година со почеток од 13 часот ќе започне маршот за поддршка на луѓето кои секојдневно ја минуваат т.н. Западно-балканска рута. Потоа, во вечерните часови и согласно долунаведената програма ќе имаме јавна дискусија и прикажување на краток документарец.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

КОНФЕРЕЦИЈА ЗА ПЕЧАТ

[Oct 29 2015 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) и партнерските организации Легис, Македонско здружение на млади правници (МЗМП) и Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ (МХК), ќе одржат конференција за печат на 30 октомври 2015 г. (петок), со почеток во 11 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ОБУКА ЗА ДОКУМЕНТИРАЊЕ И НАБЉУДУВАЊЕ НА ПОВРЕДИ НА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО УСЛОВИ НА КРИЗА

[Sep 14 2015 ] Фондацијата Отворено oпштество – Македонија (ФООМ) во соработка со партнерски организации од Грција, Македонија, Србија, Унгарија и Хрватска, е домаќин на регионалната обука „Документирање и набљудување на повреди на човекови права во услови на криза“ што ќе се одржи од 14 до 17 септември 2015г. во ГЕМ клубот во Стара чаршија.