Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ДОДЕЛЕНИ 6 ГРАНТА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА МОНИТОРИНГ НА РЕФОРМИТЕ НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

[May 29 2017 ] Управниот одбор на ФООМ додели грантови на 6 граѓански организации за мониторинг на реформите на јавната администрација, во вкупен износ од 50.000 евра.

Пристап до правда во Македонија

ОДРЖАНА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА РАБОТНИЧКИ ПРАВА

[May 29 2017 ] На 27 мај 2017 година, во просториите на „Една може“ во Скопје, во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија се одржа сесија за правно описменување на граѓаните на која беа презентирани работничките права, со посебен акцент на правото на одмор на работниците и како истиот се користи, како и формата и содржината на отказот.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ПОЛИТИЧКИОТ ПРОГОН ВРЗ НЕВЛАДИНИТЕ ДА ЗАПРЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ДА ПРЕЗЕМАТ ОДГОВОРНОСТ

Соопштение до медиуми по одржаната прес-конференција на 29 мај 2017

[May 29 2017 ] Во името на дваесет граѓански организации и во интерес на граѓанското општество сакаме да ги споделиме со јавноста екстремните притисоци на кои бевме изложени и кои сѐ уште ги трпиме последниве пет месеци.

Општо

ДАЛИ НАЦИОНАЛИСТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ОДВЕДАТ ЗЕМЈАТА ВО ПРОПАСТ?

Како треба да реагира Вашингтон

[May 26 2017 ] Тензичните избори во 2016 година ги изнесоа на виделина суровите поделби во земјата. Силната поларизација ги извади демонстрантите на улица. Формална истрага надвиснува врз најмоќната личност на нацијата, кој, пак, работи на попречување на процесот. Наместо да заземат јасен став против ваквото флагрантно прекршување на принципите, Републиканците во САД или креваат раменици или даваат индиректна поддршка за сега веќе притеснетиот лидер.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

БИЛТЕН НА ПРОЕКТОТ НА УСАИД ЗА ГРАЃАНСКО УЧЕСТВО

Број I, aвгуст 2016 - 31 март 2017год.

[May 8 2017 ] Прво издание на билтенот на Проектот на УСАИД за граѓанско учество (ПГУ). Целта е тој да биде квартална публикација и истиот да биде користен за споделување новости, прилози и клучни достигнув ања поврзани со работата на ПГУ.

Прва  Претходна  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Следна  Последна