Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ПОВИК ЗА 5 (ПЕТ) МЕНТОРИ НА ОРГАНИЗАЦИИ КОИ РЕАЛИЗИРААТ ПРОЕКТИ ВО ОБЛАСТА НА РЕФОРМИ НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

[Jun 7 2017 ] Проектот “Граѓанска алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи на јавната админстрација од страна на граѓанските организации” има за цел да го унапреди учеството на граѓанскиот сектор во градење на јавното мислење, развој на политики и учество во процеси на одлучување на национално и локално ниво во делот Реформи на јавната администрација.

Општо

ОБРАЌАЊЕ ВО РАМКИ НА БРИСЕЛСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ

Џорџ Сорос

[Jun 6 2017 ] Неодамна, Европската комисијата објави документ за дискусија на иднината на Европската монетарна унија кој треба да отвори дебата којашто јас со задоволство ја поздравувам. Сакам да се приклучам на зборовите од претходниот говорник...

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

КОНСУЛТАТИВНА СРЕДБА ЗА ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРИ СО ГРАНТИСТИ

[Jun 6 2017 ] На 05.06.2017 во просториите на ГЕМ клубот се потпишаа договори за 6 грантови дел од Првиот повик за доделување на грантови од шемата на ре-грантирање

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ЗНАЕЊЕ И УЧЕСТВО НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ВО ПРОЦЕСОТ НА РЕФОРМА НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

[May 31 2017 ] Истражувањето за знаење и учество на граѓанските организации во процесот на реформа на јавната администрација е прво истражување во рамки на проектот Граѓанска алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи на јавната админстрација од страна на граѓанските организации

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ДОДЕЛЕНИ 6 ГРАНТА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА МОНИТОРИНГ НА РЕФОРМИТЕ НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

[May 29 2017 ] Управниот одбор на ФООМ додели грантови на 6 граѓански организации за мониторинг на реформите на јавната администрација, во вкупен износ од 50.000 евра.

Прва  Претходна  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Следна  Последна