Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Општина по мерка на граѓаните
пронајди

OТВОРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ЗАЕДНИЦАТА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР И ЈАВНИ РАСПРАВИ ПО НАЦРТ-ЛОКАЛНИ СТРАТЕГИИ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

На 17 ноември 2014 (понеделник), со почеток во 10 часот, ќе биде свечено отворен Центарот на заедницата на општина Центар кој се наоѓа на Ул. „Михаил Цоков“ бб во општина Центар. 

Преку Центарот на заедницата ќе биде обезбедена административна помош за граѓаните, неформално образование за младите и возрасните и поддршка на младински, граѓански и културни иницијативи. На отворањето свое обраќање ќе имаат Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, и Извршниот директор на Фондација Отворено општество – Македонија, Владимир Милчин. 

Дополнително, на 17 ноември 2014 (понеделник) во 11 часот и на 18 ноември 2014 (вторник) во 10 часот, во Салата на Советот во општина Центар и во хотелот Сити Парк, ќе се одржат јавни расправи по Нацрт-локалните стратегии за социјална заштита, соработка со граѓанските организации, образование и за млади на општина Центар. На расправите ќе бидат презентирани Нацрт-локалните стратегии, процесот на нивната изработка, визиите и стратешките приоритети како и мерките за нивно постигнување. Целта на овие јавни расправи е да се поттикне отворена дискусија и да се овозможи учество на граѓаните и сите заинтересирани страни во процесот на креирање на локалните стратегии на општина Центар.

Изработката на локалните стратегии и формирањето на Центарот на заедницата на општина Центар се дел од проектот „Општина по мерка на граѓаните“ кој партнерски го спроведуваат општина Центар и Фондацијата Отворено општество - Македонија.


поврзани новости

нема поврзани новости