Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди

ДЕБАТА „ГРАЃАНИТЕ НАСПРОТИ САНКЦИИТЕ И ПРАЗНИТЕ БУЏЕТСКИТЕ КАСИ“

На 6 ноември 2014 (четврток), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Граѓаните наспроти санкциите и празните буџетските каси“. 

Дебатата ќе го отвори прашањето на презастапените казни кои му се закануваат на македонскиот граѓанин и на деловниот сектор. Речиси и да не постои сфера од секојдневието за која не е предвиден прекршок. Висината на прекршоците се движи од 50 евра па сè до неколку илјади евра. Сметките на граѓаните и на деловниот сектор се празнат, а државниот буџет се полни. 

За тенденциите на казните и последиците од хиперрегулацијата ќе говорат проф. д-р Мирјана Најчевска, проф. д-р Ванчо Узунов и м-р Ана Блажева. 

Модератор на дебатата ќе биде проф. д-р Гордана Бужаровска Лажетиќ.

Ќе биде овозможен и пренос во живо на vozivo.mk.

поврзани новости

нема поврзани новости