Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Општина по мерка на граѓаните
пронајди

JАВНИ РАСПРАВИ ПО НАЦРТ-ЛОКАЛНИ СТРАТЕГИИ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА И ОТВОРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ЗАЕДНИЦАТА НА ОПШТИНА СТРУМИЦА

На 4 ноември 2014 (вторник), со почеток во 10 часот, и 5 ноември 2014 (среда), со почеток во 11 часот, во Домот на АРМ во Струмица, ќе се одржат јавни расправи по Нацрт-локалните стратегии за соработка со граѓанските организации, млади, социјална заштита и за образование на општина Струмица.

На расправите ќе бидат презентирани Нацрт-локалните стратегии, процесот на нивната изработка, визиите и стратешките приоритети како и мерките за нивно постигнување. Целта на овие јавни расправи е да се поттикне отворена дискусија и да се овозможи учество на граѓаните и сите заинтересирани страни во процесот на креирање на локалните стратегии на општина Струмица. 

Во рамки на овој дводневен настан, на 5 ноември 2014 (среда), во 10 часот, свечено ќе биде отворен Центарот на заедницата на општина Струмица, кој се наоѓа на ул. Благој Мучето бб во Домот на АРМ во Струмица. Преку Центарот на заедницата ќе биде обезбедена административна помош за граѓаните, неформално образование за младите и возрасните и поддршка на младински, граѓански и културни иницијативи. На отворањето свое обраќање ќе имаат градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, и Извршниот директор на Фондацијата Отворено општество - Македонија, Владимир Милчин.

Изработката на локалните стратегии и формирањето на Центарот на заедницата на општина Струмица се дел од проектот „Општина по мерка на граѓаните“ кој партнерски го спроведуваат општина Струмица и Фондацијата Отворено општество - Македонија. 


поврзани новости

нема поврзани новости