Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди

ПРОМОЦИЈА НА „ПРАВИЛА ЗА РАДИКАЛИТЕ: ПРАКТИЧЕН ВОВЕД ЗА РЕАЛИСТИЧНИТЕ РАДИКАЛИ“ ОД СОУЛ Д. АЛИНСКИ И ДЕБАТА

На 14 октомври 2014 година, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, со почеток во 12 часот, ќе биде промовирана книгата „Правила за радикалите: Практичен вовед за реалистичните радикали“ од Соул Д. Алински. Книгата, во издание на Фондацијата Отворено општество - Македонија, ќе ја промовираат Артан Садику, програмски директор на Институтот за општествени и хуманистички науки - Скопје, и Жарко Трајаноски, активист за човекови права.

„Правила за радикалите“ е страстен совет на Алински за младите радикали, за тоа како да предизвикаат конструктивна општествена промена и да ја увидат разликата меѓу тоа да се биде реалистичен радикал и да се биде реторичен радикал.

Модератор на дебатата, на која ќе се проговори и за денешната генерација радикали, ќе биде Анета Маркоска - Чубриновска, професор на Универзитетот Кентербери, Нов Зеланд.
 
За промоцијата ќе биде овозможен и пренос во живо на vozivo.mk .
поврзани новости

нема поврзани новости