Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Општина по мерка на граѓаните
пронајди

ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

На 18 октомври 2016 година (втроник), во хотелот Холидеј Ин (сала Милениум), со почеток од 18 часот, ќе се одржи проектен форум на кој граѓаните од општина Центар ќе имаат можност да гласаат за најприоритетен проект за ко-финансирање од страна на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Општината Центар. Регистрацијата на учесници започнува од 17.45 часот. 

Целта на форумот е зголемување на учеството на граѓаните во процесот на донесување на одлуки на локално ниво.

Присутните граѓани ќе имаат можност да се запознаат со планираните проекти за 2016 година од Акциските планови на локалните стратегии за образование, социјална заштита, млади и соработка со граѓански организации и од нив да одберат приоритетен проект кој ќе го имплементира општина Центар во периодот 2016-2017 година.

Во 2015 година на форумот беше избран проектот за замена на фасадната столарија (прозорци  и врати) на ООУ „Димитар Миладинов“ со што се овозможија поквалитетни услови за престој и учење на младите жители на општината.

Форумот се организира како дел од договорот за соработка со Општина Центар во рамки на концептот Општина по мерка на граѓаните кој го спроведува Фондација Отворено општество – Македонија.

поврзани новости

нема поврзани новости