Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Општина по мерка на граѓаните
пронајди

ПРОМОЦИЈА НА СОЦИЈАЛНАТА КАРТА НА ОПШТИНА СТРУГА

На 4 октомври 2016 година (вторник), во салата на Советот на општина Струга, со почеток во 13.30 часот, ќе се одржи промоција на Социјалната карта на Општина Струга. 

Со поддршка на Фондацијата Отворено општество – Македонија во рамки на концептот Општина по мерка на граѓаните, Центарот на заедницата на Општина Струга ангажираше експерти и започна изработка на Социјална карта на општина Струга која претставува приказ на актуелните социо-економски и демографски специфики на општината и дава увид во социјалната структура на жителите на општина Струга.
Социјалната карта претставува документ кој е од интерес за граѓаните, граѓанските организации и други заинтересирани страни кои нудат социјална поддршка и услуги за социјално ранливите категории на граѓани од општина Струга. 

На настанот свое обраќање ќе имаат градоначалникот на општина Струга, Зијадин Села, и Наташа Анѓелеска, програмски координатор на концептот Општина по мерка на граѓаните при Фондацијата Отворено општество – Македонија. Социјалната карта на општина Струга ќе ја презентира Санела Шкријељ, ко-авторка на изданието.

поврзани новости

нема поврзани новости