Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди

КОНФЕРЕНЦИЈА „ПРЕДЛОГ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

На 19 јули 2016 година (вторник), во хотелот Холидеј Ин во Скопје, со почеток од 10 часот, ќе се одржи конференција „Предлог за итни  демократски реформи“ во организација на група граѓански организации и експерти.

На конференцијата ќе биде презентиран „Предлогот за итни демократски реформи“, документ кој на концизен начин дава насока за клучните демократски промени во земјата потребни за фер, слободни и кредибилни избори. Носители на иницијативата за предлог за итни демократски реформи се Граѓанската асоцијација МОСТ, Институтот за демократија Социетас Цивилис (ИДСЦС), Институтот за европска политика (ЕПИ), Институтот за комуникациски студии (ИКС), Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ), Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија (MХK), Центарот за економски анализи (ЦЕА), ЦИВИЛ - Центар за слобода, Бранимир Јовановиќ и Драган Гоцевски.

Клучни зборови

| настан | конференција