Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Општина по мерка на граѓаните
пронајди

БУЏЕТСКИ ФОРУМ ВО СТРУГА

Центарот на заедницата на општина Струга во соработка со општината Струга, организира буџетски форум на општина Струга, чија прва сесија ќе се одржи на 11 декември 2015 година (петок) со почеток во 14 часот, во салата на хотелот Мираж во Струга. Втората сесија на буџетскиот форум ќе се одржи на 17 декември, (четврток), на истата локација, со почеток во 13 часот. 

Целите на форумот се зголемување на учеството на граѓаните во процесот на носење на буџетот на општината и зголемување на транспарентноста на општината. Присутните граѓани ќе имаат можност да ги проследат и да дискутираат за планираните програми и проекти за 2016 година за општина Струга.

Буџетскиот форум во општина Струга на кој се поканети претставници од граѓанските организации, млади, претставници на основни и средни училишта, месни и урбани заедници, општинска администрација, членови на Совет на општина Струга и други, го организира Центарот на заедницата на општина Струга и Фондацијата за развој на локалната заедница – Штип, а со финансиска и логистичка поддршка од Фондацијата Отворено општество - Македонија, во рамките на концептот Општина по мерка на граѓаните.  


поврзани новости

нема поврзани новости