Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди

ПРОМОЦИЈА НА „СЕЌАВАЊА ОД ЖИВОТОТ“ ТОМ II (1912 – 1925) ОД ЕЌРЕМ-БЕГ ВЉОРА

На 23 декември 2015 (среда), со почеток во 18  часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, ќе се одржи промоција на книгата „Сеќавања од животот“ Том II (1912 – 1925) од Еќрем-бег Вљора, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

„Сеќавања од животот“ од Еќрем-Бег Вљора, освен приказ на бујниот и интересен живот на еден албански достоинственик од крајот на отоманскиот период, содржи и многу ретки согледувања за Албанците и Албанија, но и за Македонија и другите краишта во регионот. Книгата освен на германски, веќе е издадена на албански и турски јазик, веднаш станувајќи неизбежна референца во релевантната тематика и период на историографијата.

Говорници на промоцијата ќе бидат Егин Цека, политиколог, Драги Ѓоргиев, историчар и Роберт Несими, аналитичар. Модератор ќе биде Рамадан Рамадани, историчар.

За настанот ќе биде обезбеден пренос во живо на vozivo.mk
поврзани новости

нема поврзани новости