Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди

ДЕБАТА „ЗОШТО ТРЕБА ДА ГО ОДБРАНИМЕ ГТЦ?“

На 17 април 2015 година (петок), со почеток во 19 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Зошто треба да го одбраниме ГТЦ?“.

Дебатата ќе ги отвори прашањата и ќе понуди одговори за неопходноста од реализирањето на правото на град. Ќе разговараме за тоа како неотуѓивото право на град се остварува и кои се можностите и мотивите за учество во неговата меморија, сегашност и иднина. Ќе го анализираме постоењето на ГТЦ како нераскинлив дел од идентитетот на градот и на неговото градителско, историско и културно наследство. Ќе се осврнеме на ГТЦ како архитектонски, но и како урбанистички проект кој треба да одговара меѓу другото и на потребата за естетика на урбаниот простор. 

Говорници на дебатата ќе бидат Никола Наумоски од Плоштад Слобода, Никола Гелевски од Окно и Дејан Ивановски од Асоцијација на архитекти на Македонија. Модератор ќе биде Искра Гешоска од Контрапункт.

За настанот ќе биде овозможен и пренос во живо на vozivo.mk .


поврзани новости

нема поврзани новости