Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Граѓанско општество
пронајди

„Црн понеделник и по него“

Промоција на книга и дебата

Фондацијата Отворено општество – Македонија, на 20 март 2013 година (среда), со почеток во 12 часот, во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје, ќе одржи дебата на тема „Црниот понеделник и по него“ и промоција на книгата „Црн понеделник“.

Воведничарите – промотори: Светомир Шкариќ, д-р на правни науки, редовен професор по Уставно право во пензија; Радмила Шекеринска, поранешна вицепремиерка за евроинтеграции и актуелна пратеничка во Собранието на Република Македонија; Љубиша Николовски, новинар и Арсим Зеколи, политички аналитичар, ќе проговорат за можните последици и резултатите од настанот во Собранието на 24 декември 2012 година, од правен, политички и новинарски аспект. Модератор на дебатата ќе биде Гордана Дувњак. На промоцијата се поканети сите учесници во „црниот понеделник“, институциите и индивидуалците директно вклучени во отстранувањето пратеници и новинари од Собранието на Република Македонија, пратениците и новинарите, како и претставниците од дипломатскиот кор во Македонија.

Настанот може да го проследите во живо на: www.vozivo.mk