Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди

ДЕБАТА „2015 НИЗ ПРИЗМАТА НА БУЏЕТОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

На 22 декември 2014 година (понеделник), во ГЕМ клубот во Стара чаршија, со почеток во 19 часот, ќе се одржи дебата на тема „2015 низ призмата на Буџетот на Република Македонија“, во организација на Фондацијата Отворено општество - Македонија. 

Во 2015 ќе почнеме вистински да ја плаќаме штетата од досегашните погрешни политики на оваа власт. Растат буџетите, задолжувањата, обврските за плаќања на долговите, расте сиромаштијата. Па оттука, дебатата ќе ги отвори прашањата за тоа дали може македонската економија да издржи гломазен буџет од 3 милијарди евра и до каде може да се растегнува разликата помеѓу проектираните и реализираните нивоа на дефицит. Меѓудругото, ќе се проговори и за тоа дали оваа власт има капацитет за реални и издржани капитални проекти и за тоа уште колку нововработени партиски војници може да издржи јавната администрација и македонската економија.

Говорници на дебатата, ќе бидат Ванчо Узунов, Никола Поповски и Петар Гошев. Модератор ќе биде Анета Додевска.

За настанот ќе биде овозможен и пренос во живо на vozivo.mk.поврзани новости

нема поврзани новости