Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ЕНВЕР ХОЏА“ ОД БЛЕНДИ ФЕВЗИУ И ДЕБАТА

На 16 декември 2014 година (вторник), со почеток во 19 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, ќе биде промовирана книгата „Енвер Хоџа“ од Бленди Февзиу. Книгата, во издание на Фондација Отворено општество - Македонија, ќе ја промовираат Љубомир Данаилов Фрчкоски, Мерсел Биљали и Владимир Милчин.

„Енвер Хоџа“ претставува прва биографија заснована на документи од личната архива и на исповедите на оние што го познаваа. Тој беше диктаторот што ја изолира Албанија, човекот кој со никого не ја сподели власта во текот на повеќе од 40 години и оној што го искреира најре-пресивниот политички режим во Европа.

За настанот ќе биде овозможен и пренос во живо на vozivo.mk.


поврзани новости

нема поврзани новости