Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017
пронајди
Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ДОДЕЛЕНИ 6 ГРАНТA ЗА ПОДГОТОВКА И ОБЈАВУВАЊЕ ИСТРАЖУВАЧКИ СТОРИИ

[Dec 29 2017 ] Во ноември 2017 година Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) објави конкурс за поддршка за подготовка и објавување истражувачки стории кои ќе укажат на прекршувањата во постоечки политики и практики, ќе сугерираат подобрувања и донесување нови потранспарентни, инклузивни политики и ќе мотивираат зголемен и здружен ангажман на граѓаните, граѓанското општество и локалните власти за надминување на неповолните состојби.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

РАБОТИЛНИЦА „ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ПОДДРШКА ОД ЗАЕДНИЦАТА“

[Dec 28 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија организираше дводневна работилница на тема „Обезбедување поддршка од заедницата “ која се одржа на 20 и 21 декември 2017 година, во хотел Романтик во Велес.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

РАБОТИЛНИЦА „МЕДИУМИТЕ КАКО ЈАВНО ДОБРО“

[Dec 18 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија во соработка со Балканската репортерска истражувачка мрежа Македонија на 12 и 13 декември 2017 година во хотел „Романтик“ Велес, организираше работилница на тема „Медиумите како јавно добро“.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

КРИК – ФЕСТИВАЛ ЗА КРИТИЧКА КУЛТУРА

[Dec 15 2017 ] На 14 декември 2017 година, со почеток во 19:00 часот во просториите на Музејот за современа уметност, Скопје се отвори второто издание на КРИК – фестивал за критичка култура, кое годинава ќе се одвива под закрила на темата Постојано во транзиција - заробеност во скршените огледала.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА ОРГАНИЗАЦИСКИ МЕНАЏМЕНТ

[Dec 5 2017 ] Од 23 до 26 ноември 2017 година, во хотел Романтик во Велес, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на активностите на концептот Мобилизација на локалните организации и активизам во заедницата организираше обука на тема „Организациски менаџмент“.

1  2  3  Следна  Последна