Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА ЗА ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ПОВИКОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ГРАНТОВИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

[Apr 26 2017 ] Фондација Отворено општество - Макеоднија и ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии ќе одржат информативна средба за презентирање на Повикот за доделување грантови на граѓански организации од областа на реформи на јавната администрација на 28 април 2017 година (петок), во просториите на ЕУ Инфо Центар, со почеток во 12 часот.

Пристап до правда во Македонија

СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО КУМАНОВО

[Apr 26 2017 ] На 27 април 2017 година (четврток), во Националниот Ромски Центар во Куманово, со почеток во 15 часот, ќе се одржи сесија за правно описменување за граѓаните од Куманово во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија.

Пристап до правда во Македонија

СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО ШТИП ОД ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА

[Apr 5 2017 ] На 7 април 2017 година (петок), во Штип, со почеток во 13 часот, ќе се одржи сесија за правно описменување за граѓаните од Штип, во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија.

Регионална програма за поддршка на истражувања

ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ВИСОКОКВАЛИТЕТЕН ПРОЦЕС ЗА ОЦЕНКА НА НАУЧНОИСТРАЖУВАЧКИ ПРЕДЛОГ-ПРОЕКТИ“

[Apr 22 2016 ] На 27 април 2016 година (среда), со почеток во 13.30 часот, на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје, ќе се одржи дискусија на тема „Обезбедување на висококвалитетен процес за оценка на научноистражувачки предлог-проекти“ организирана во рамки на Регионалната програма за поддршка на истражувањето во Западен Балкан кој се спроведува од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ЗОШТО ТРЕБА ДА ГО ОДБРАНИМЕ ГТЦ?“

[Apr 15 2015 ] На 17 април 2015 година (петок), со почеток во 19 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Зошто треба да го одбраниме ГТЦ?“.

1  2  3  Следна  Последна