Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Слобода на изразување
пронајди
Слобода на изразување

Стоп за говорот на омраза кој поттикнува ликвидација на учесници на ТВ Дебата!

[Apr 11 2014 ] „Фронтот за слобода на изразување“ најостро го осудува говорот на омраза кој поттикнува ликвидација на учесници на ТВ Дебата. Говорот на омраза кој поттикнува насилство нема ништо заедничко со правото на слобода на изразување. „Фронтот за слобода на изразување“ најостро го осудува говорот на омраза од страна на новинарот Миленко Неделковски, кој беше објавен не само на социјалните мрежи, туку и на неговиот портал „Дудинка“

Слобода на изразување

ПРОМОВИРАНО МАКЕДОНСКОТО ИЗДАНИЕ НА „ПРИРАЧНИК ЗА НОВИНАРСТВО ЗАСНОВАНО НА ПОДАТОЦИ“

Како новинарите да ги искористат податоците за квалитетно известување

[Mar 4 2014 ] На 4 март, во ГЕМ Клубот, беше промовирано македонското издание на „Прирачник за новинарство засновано на податоци“, приреден од Џонатан Греј, Лилијана Бунегру и Луси Чејмберс, кое изворно е издание на Фондацијата „Отворено знаење“ и на „Европскиот центар за новинарство“, а македонската верзија на оваа значајна книга го подготви Центарот за развој на медиуми со финансиска поддршка од Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ).