Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Oct 16 2016 ] На 18 октомври 2016 година (втроник), во хотелот Холидеј Ин (сала Милениум), со почеток од 18 часот, ќе се одржи проектен форум на кој граѓаните од општина Центар ќе имаат можност да гласаат за најприоритетен проект за ко-финансирање од страна на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Општината Центар. Регистрацијата на учесници започнува од 17.45 часот.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО СТРУМИЦА

[Oct 15 2016 ] На 21 октомври 2016 година (петок), со почеток од 17.30 часот, во Домот на АРМ во Струмица, ќе се одржи проектен форум на кој граѓаните од општина Струмица ќе имаат можност да гласаат за најприоритетен проект кој ќе биде кофинансиран од страна на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Општината Струмица. Целта на форумот е зголемување на учеството на граѓаните во процесот на донесување на одлуки на локално ниво.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО ОПШТИНА СТРУГА

[Oct 15 2016 ] На 17 октомври 2016 година (понеделник), во хотел Мираж во Струга, со почеток во 12.30 часот, ќе се одржи проектен форум на кој граѓаните од општина Струга ќе имаат можност да гласаат за најприоритетен проект за ко-финансирање од страна на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Општината Струга.

Општина по мерка на граѓаните

ГРАЃАНСКИ ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Oct 29 2015 ] На 29 октомври 2015г. (четврток) и 5 ноември 2015г. (четврток), со почеток од 18 часот, во хотел Холидеј Ин во Скопје, ќе се одржи граѓански форум во организација на Центарот на заедницата на општина Центар во соработка со општина Центар.

Општина по мерка на граѓаните

ГРАЃАНСКИ ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО СТРУМИЦА

[Oct 27 2015 ] На 27 октомври 2015 (вторник), со почеток во 18 часот, во Дом на АРМ (голема сала) Струмица, ќе се одржи првата сесија од граѓанскиот проектен форум во организација на Центарот на заедницата на општина Струмица и Општина Струмица.