Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПО ОДНОС НА ПРЕДЛОГОТ ЗА НОВ КОНЦЕПТ ЗА ЗАКОН ЗА СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА

[Nov 24 2014 ] На 25 ноември 2014 (вторник), со почеток во 10 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) ќе одржи јавна расправа организирана за граѓанските организации по однос на предлогот за нов концепт за закон за социјална заштита.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ГРАЃАНИТЕ НАСПРОТИ САНКЦИИТЕ И ПРАЗНИТЕ БУЏЕТСКИТЕ КАСИ“

[Nov 4 2014 ] На 6 ноември 2014 (четврток), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Граѓаните наспроти санкциите и празните буџетските каси“.