Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Унапредување на човековите права во здравството
пронајди
Унапредување на човековите права во здравството

ПРОЕКЦИИ НА СЕРИЈА КРАТКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ „ЗАЕДНИЦА ЗА СИТЕ“ И ДЕБАТА

[Jan 19 2017 ] Фонадацијата Отворено општество – Македонија и Здружението СОЛЕМ - Скопје ќе одржат проекции на серија кратки документарни филмови кои говорат за праватa и потребите на лицата со попреченост, на 24 и 25 јануари 2017 година (вторник и среда), со почеток во 11.30 часот, во Бизнис салата на Скопски саем.

Унапредување на човековите права во здравството

ПРОЕКЦИЈА НА ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „СЛОБОДНИ“ И ДИСКУСИЈА

[Sep 30 2016 ] На 4 октомври 2016 година (вторник), во Бизнис салата на Скопскиот саем, со почеток во 12 часот, Фондацијата Отворено општество – Македонија и Здружението СОЛЕМ – Скопје ќе одржат проекција на документарниот филм за правата на лицата со попреченост „Слободни“, која ќе биде проследена со дискусија со авторот на филмот, хрватскиот режисер и продуцент Томислав Жаја.

Унапредување на човековите права во здравството

ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА ЗА ПРОГРАМИТЕ ЗА ЕФЕКТИВНА ПРАВДА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО „НЕПРАВДАТА Е ШТЕТНА ПО ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ“

[Aug 25 2015 ] На 27 август 2015 год. (четврток), со почеток во 18 часот, на Филозофскиот факултет во Скопје, Амфитеатар 4 4, ќе се одржи панел-дискусија за програмите за ефективна правда во јавното здравство „Неправдата е штетна по вашето здравје“ во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија, ХОПС - Опции за здрав живот Скопје, Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ и Програмата за јавно здравство на Фондациите Отворено општество.

Унапредување на човековите права во здравството

4-ТА СРЕДБА „АДВОКАТУРА НА МАРГИНИТЕ“ ВО ОХРИД И СКОПЈЕ ОД 24 ДО 27 АВГУСТ 2015 ГОДИНА

[Aug 24 2015 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), Програмата за јавно здравство на ФОО, ХОПС - Опции за здрав живот Скопје и Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ ќе бидат домаќини на четвртата средба „Адвокатура на маргините“ што ќе се одржи во Охрид и во Скопје од 24 до 27 август 2015 година.