Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

БУЏЕТСКИ ФОРУМ ВО СТРУГА

[Dec 9 2015 ] Центарот на заедницата на општина Струга во соработка со општината Струга, организира буџетски форум на општина Струга, чија прва сесија ќе се одржи на 11 декември 2015 година (петок) со почеток во 14 часот, во салата на хотелот Мираж во Струга. Втората сесија на буџетскиот форум ќе се одржи на 17 декември, (четврток), на истата локација, со почеток во 13 часот.

Општина по мерка на граѓаните

БУЏЕТСКИ ФОРУМИ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Nov 25 2015 ] На 30 ноември и 9 декември 2015 година, со почеток во 18 часот, во хотел Холидеј Ин (Сала Милениум 1) во Скопје, ќе се одржат буџетски форуми во организација на Центарот на заедницата на општина Центар во соработка со општината Центар, во рамки на концептот Општина по мерка на граѓаните на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Општина по мерка на граѓаните

ГРАЃАНСКИ ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Oct 29 2015 ] На 29 октомври 2015г. (четврток) и 5 ноември 2015г. (четврток), со почеток од 18 часот, во хотел Холидеј Ин во Скопје, ќе се одржи граѓански форум во организација на Центарот на заедницата на општина Центар во соработка со општина Центар.

Општина по мерка на граѓаните

ГРАЃАНСКИ ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО СТРУМИЦА

[Oct 27 2015 ] На 27 октомври 2015 (вторник), со почеток во 18 часот, во Дом на АРМ (голема сала) Струмица, ќе се одржи првата сесија од граѓанскиот проектен форум во организација на Центарот на заедницата на општина Струмица и Општина Струмица.

Општина по мерка на граѓаните

ГРАЃАНСКИ ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО СТРУГА

[Oct 21 2015 ] На 21 и 22 октомври 2015г. (среда и четврток), со почеток во 13 часот, во хотелот Дрим (Конгресна сала) во Струга, ќе се одржи граѓански проектен форум во организација на Центарот на заедницата на општина Струга во соработка со општина Струга.