Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

OТВОРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ЗАЕДНИЦАТА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР И ЈАВНИ РАСПРАВИ ПО НАЦРТ-ЛОКАЛНИ СТРАТЕГИИ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Nov 11 2014 ] На 17 ноември 2014 (понеделник), со почеток во 10 часот, ќе биде свечено отворен Центарот на заедницата на општина Центар кој се наоѓа на Ул. „Михаил Цоков“ бб во општина Центар.

Општина по мерка на граѓаните

JАВНИ РАСПРАВИ ПО НАЦРТ-ЛОКАЛНИ СТРАТЕГИИ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА И ОТВОРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ЗАЕДНИЦАТА НА ОПШТИНА СТРУМИЦА

[Oct 31 2014 ] На 4 ноември 2014 (вторник), со почеток во 10 часот, и 5 ноември 2014 (среда), со почеток во 11 часот, во Домот на АРМ во Струмица, ќе се одржат јавни расправи по Нацрт-локалните стратегии за соработка со граѓанските организации, млади, социјална заштита и за образование на општина Струмица.

Општина по мерка на граѓаните

ОТВОРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ЗАЕДНИЦАТА ВО СТРУГА И ЈАВНИ РАСПРАВИ ПО НАЦРТ-ЛОКАЛНИ СТРАТЕГИИ НА ОПШТИНА СТРУГА

[Oct 29 2014 ] На 30 октомври 2014 година (четврток), со почеток во 10 часот, ќе се одржи свечено отворање на Центарот на заедницата на општина Струга, со локација на ул. Владо Малески бб (во зградата на Министерство за одбрана).

Општина по мерка на граѓаните

Обука „Подобро разбирање на ЕУ и пристап до европските фондови (ИПА и програми на Унијата)“ во Струмица

[May 26 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија и Македонскиот центар за европско образование на 28, 29 и 30 мај 2014 година, во хотелот „Глигоров“ во Струмица, ќе одржат обука „Подобро разбирање на ЕУ и пристап до европските фондови (ИПА и Програми на Унијата)“ наменета за вработените во администрацијата и членовите на Советот на Општина Струмица и за претставници на граѓанскиот сектор од Струмица.

Општина по мерка на граѓаните

ОБУКА „ПОДОБРО РАЗБИРАЊЕ НА ЕУ И ПРИСТАП ДО ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ (ИПА И ПРОГРАМИ НА УНИЈАТА)“ ВО СКОПЈЕ

[May 19 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија и Македонскиот центар за европско образование на 21, 22 и 23 мај 2014 година во ГЕМ клубот во Скопје ќе одржат обука за „Подобро разбирање на ЕУ и пристап до европските фондови (ИПА и Програми на Унијата)“ наменета за претставници на граѓанскиот сектор од општина Центар.