Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општо
пронајди
Општо
Општо

ФООМ и Здружение ХОПС – Опции за здрав живот

Проекција на документарниот филм „Чекајќи го неизбежното“

[Nov 23 2012 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), во соработка со Здружението ХОПС - Опции за здрав живот, на 23-ти ноември, одржа дебата и проекција на документарниот филм „Чекајќи го неизбежното“.

Општо

Наместо да штити, Министерот за труд и социјала дискриминира

[Nov 23 2012 ] Организациите Коалиција ’Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници’, Фондација отворено општество – Македонија, Македонски хелсиншки комитет, ЛГБТ Јунајтед и ХОПС, на заедничката прес- конференција, одржана на 14 октомври, реагираа на неколкуте последователни вознемирувачки и дискриминаторски изјави на Министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Следна  Последна