Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017
пронајди
Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

НАПРЕДНА ОБУКА ЗА ЗАСТАПУВАЊЕ

[Jan 12 2018 ] Во рамките на Проектот за граѓанско учество на УСАИД (ПГУ), со цел зајакнување на капацитетите на грантистите, на 16 и 17 јануари во Хотел Порта во Скопје, ќе се одржи напредна обука за планирање и имплементација на ефективни стратегии за застапување.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

ФОРУМ - ИНТЕГРИРАН ПРИСТАП ЗА ЗАШТИТА НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ

[Dec 1 2017 ] Во четврток, 14-ти декември 2017 година во 10:00 часот, Проектот на УСАИД за граѓанско учество (ПГУ) во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање, ќе организираат панел дискусија за политики за заштита на квалитетот на воздухот во хотел Континентал (Кристална сала) во Скопје

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

НАСТАН ЗА НАЈДОБРИ ПРАКТИКИ И ИНОВАЦИИ: САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И МРЕЖИ

[Oct 17 2017 ] Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД на 19 октомври ќе го организира вториот Настан за најдобри практики и иновации. Темата е Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи. Целта на настанот е да се зајакне свеста за сајбер заканите и сајбер криминалот и да се презентираат алатки кои се достапни на граѓанските организации и можат да ја зголемат нивната безбедност.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

ФОРУМ „КАКО ДА ЈА ДОБЛИЖИМЕ КУЛТУРАТА ДО ГРАЃАНИТЕ?“ ВО РАМКИ НА НЕДЕЛАТА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

[Sep 13 2017 ] На 14 септември 2017 година (четврток), со почеток во 10 часот, во Кинотека на Македонија, ќе се одржи форум за политики со наслов „Како да ја доближиме културата до граѓаните? - отпочнување партиципативен процес за стратешко планирање во културата“, во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество, организиран во соработка со Министерство за култура.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

НЕДЕЛА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ 11-17.09.2017

[Sep 7 2017 ] Calendar of the activities that are part of the Annual CSO Week supported by USAID’s Civic Engagement Project (CEP) – a series of events promoting the work of CSOs to the broader public, and will take place from September 11 – 17, 2017, across the country.