Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА СОЦИЈАЛНАТА КАРТА НА ОПШТИНА СТРУГА

[Sep 30 2016 ] На 4 октомври 2016 година (вторник), во салата на Советот на општина Струга, со почеток во 13.30 часот, ќе се одржи промоција на Социјалната карта на Општина Струга.

Општина по мерка на граѓаните

ОБУКА НА ТЕМА „ОПШТИНА ПО МЕРКА НА ДЕТЕТО“ ЗА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ОПШТИНИТЕ ЦЕНТАР, СТРУГА И СТРУМИЦА

[Aug 25 2016 ] Во периодот од 01 до 03 септември, 2016г. во хотел Гардениа, Велес ќе се реализира обука за претставници од општинската администрација и советници при Советите на општините Центар, Струга и Струмица на тема „Општина по мерка на детето“.

Општина по мерка на граѓаните

ОБУКА „КРЕАТИВЕН ПРИСТАП ВО НАСТАВАТА“

[Jun 21 2016 ] Во периодот од 29 јуни до 1 јули 2016 година, во х. Метропол во Охрид, ќе се одржи обука за „Креативен пристап во наставата“. Обуката е наменета за наставници од проектните училишта во рамки на концептот Општина по мерка на граѓаните којшто се имплементира во соработка со општините Струга, Струмица и Центар.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА ПРИРАЧНИК ЗА УСЛУГИТЕ И ПРОЦЕДУРИТЕ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР И ОТВАРАЊЕ НА РЕНОВИРАНАТА САЛА НА СОВЕТОТ

[Feb 24 2016 ] На 25 февруари 2016 година (четврток) со почеток во 11 часот во Салата на Советот на општина Центар ќе се одржи промоција на „Прирачник за граѓани за услугите и процедурите на Општина Центар“, како и отворање на реновираната Сала на Советот на општина Центар.

Општина по мерка на граѓаните

Обуки на тема „Мониторинг на акциски планови“ за членови на граѓански организации во општините Струга, Струмица и Центар

[Feb 11 2016 ] Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ), во соработка со Центрите на заедниците во општина Струга, општина Струмица и општина Центар, како дел од концептот „Општина по мерка на граѓаните“ кој го спроведува во партнерство со наведените општини, објавува повик за учество на обуки на тема „Мониторинг на акциски планови за четирите стратегии“ за претставници од граѓански организации

Прва  Претходна  1  2  3