Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ЗОШТО ТРЕБА ДА ГО ОДБРАНИМЕ ГТЦ?“

[Apr 15 2015 ] На 17 април 2015 година (петок), со почеток во 19 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Зошто треба да го одбраниме ГТЦ?“.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дебата „За политичките транзиции“ со професорката Сузан Вудворд од САД

[Apr 17 2014 ] На 22 април (вторник) во 18 часот во ГЕМ клубот, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата со наслов „За политичките транзиции“ на која гостинка ќе биде проф. д-р Сузан Вудворд од САД.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дубравка Угрешиќ гостинка на дебатата „Надвор од нацијата: книжевноста помеѓу траумата и слободата“

[Apr 1 2014 ] Фондација Отворено општество - Македонија на 5 април 2014 година (сабота) со почеток во 12 часот во ГЕМ клубот, ќе одржи дебата на тема „Надвор од нацијата: книжевноста помеѓу траумата и слободата“ на која гостинка ќе биде еминентната хрватска авторка Дубравка Угрешиќ.