Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општо
пронајди
Општо

ИЗБОРИ 2016: МОНИТОРИНГ НА ИНФОРМАТИВНАТА ПРОГРАМА НА МРТ1 (ДНЕВНИК 2)

МРТ во функција на граѓаните - Прв извештај за периодот 17-30 октомври 2016 година

[Nov 11 2016 ] НВО Инфоцентарот, во рамки на својата програма за набљудување и анализа на медиумите во периодот октомври 2016 – февруари 2017 година, ќе спроведува мониторинг на информативната програма на јавниот радиодифузен сервис.

Општо

ЗА БОМБАРДИРАЊЕТО НА АЛЕПО

Џорџ Сорос

[Nov 10 2016 ] Светот е сведок на хуманитарна катастрофа од историски размери. Таа се случува во Сирија и ја предизвика рускиот претседател Владимир Путин, во поддршка на неговиот штитеник Башар ал Асад. Руските авиони го бомбардираат цивилното население во Алепо, вториот најголем град во земјата, за да им помогнат на сириските владини сили во намерата да ја преземат контролата врз областите од градот кои ги држат бунтовниците.

Општо

ДИК НЕЗАКОНСКИ ГИ ПРЕПРАЌА ДО МВР ГРАЃАНИТЕ КОИ ПРИЈАВУВААТ НЕПОСТОЕЧКИ ГЛАСАЧИ

[Nov 10 2016 ] На 10 ноември 2016 година (четврток), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, се одржа прес-конференција на која тимот што работи на бесплатната СОС линија 0800 88 888 за пријава на изборни нерегуларности во рамки на граѓанската акција „Ние одлучуваме!“, реагираше и ѝ укаже на јавноста за праксата на Државната изборна комисија во врска со отстапувањата кои ги прави при пријавувањето нерегуларности од граѓаните при јавниот увид во Избирачкиот список.

Општо

ГРАЃАНИ ПРИЈАВЕТЕ ГИ НЕРЕГУЛАРНОСТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ЗАБЕЛЕЖИТЕ ПРИ УВИДОТ ВО ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК НА 0800 88 888

[Nov 8 2016 ] Граѓанската акција „Ние одлучуваме!“ ги известува граѓаните дека согласно Роковникот на Државната изборна комисија, од 28 октомври до 11 ноември, избирачкиот список е ставен на јавен увид.

Општо

PËRTEJ RRUGËS MIGRUESE NË VENDET E BALLKANIT PERËNDIMOR

[Nov 5 2015 ] Kryetari Komisionit Evropian, Zhan Klod Junker, bëri gabim strategjik kur para një viti theksoi se ”në pesë vitet e ardhshme nuk do të ketë zgjerim të ri [të Bashkimit Evropian]”. Asnjë politikan apo votues në vendet e Ballkanit nuk ishte në hamendje se anëtarësimi në BE do të bëhet aq shpejtë.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  Следна  Последна