Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Интеграција на Ромите
пронајди
Интеграција на Ромите

ЗАВРШЕН НАСТАН НА ПРОГРАМАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА РОМИ „ДЕСЕТ ГОДИНИ ПОДОЦНА: ПРОМЕНИТЕ ЗАД БРОЈКИТЕ“

[May 20 2014 ] На 22 мај (четврток), со почеток во 12 часот, во хотелот Александар Палас, Програмата за образование на Роми ќе одржи завршен настан со наслов „Десет години подоцна: промените зад бројките“.

Интеграција на Ромите

ЈАВНА ДЕБАТА „ИМУНИЗАЦИЈА И ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦАТА РОМИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

[Apr 23 2014 ] Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените во РМ – ЕСЕ, НВО КХАМ, Центарот за демократски развој и иницијативи – ЦДРИМ и Здружението на просветни работници и заштита на правата на жените и децата – ЛИЛ, поддржани од Фондацијата Oтворено општество – Македонија, организираат јавна дебата на тема „Имунизација и превентивни здравствени услуги за децата Роми во Република Македонија“ на 24 април (четврток) во просториите на Мала станица во Скопје, со почеток во 11 часот.

Интеграција на Ромите

Презентација на извештај

[Feb 3 2014 ] Во среда, 5-ти февруари 2014 година, во 11 часот, на Скопски саем, Проектот за образование на Роми (ПОР), кој го спроведува Фондацијата Отворено општество - Македонија, ќе го презентира финалниот Извештај од надворешната евалуација на Проектот.