п а р т н е р и
Конкурси
пронајди

Конкурс за доделување грантови за заеднички акции на граѓански организации

Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) објавува втор конкурс за доделување грантови на граѓански организации во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество. Проектот обезбедува поддршка за граѓанското општество за поттикнување демократски реформи.

Прочитај повеќе

Објава за набавка на нагледни средства и училишни материјали

Објавa број: FOSM/121104 UM Финансирање: Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ) како сопствено учество во проект финасиран од УСАИД Нарачател: Фондација Отворено општество - Македонија (ФООМ) за проектот „Програма за образование на Роми“ - УСАИД

Прочитај повеќе

Повик за учесници за „Обуки за нови медиуми и интернет активизам“

Младински образовен форум, во рамките на Проектот на УСАИД за граѓанско општество, распишува повик за учесници за „Обуки за нови медиуми и интернет активизам“.

Прочитај повеќе

Конкурс за мали грантови и промоција на прирачник

По повод 26-ти Јуни, одбележувањето на Интернационалниот ден за поддршка на жртвите на тортура во здравствена заштита, програмата Јавно здравство на Фондација Отворено општество - Њујорк, го претстави новиот прирачник, „20 механизми за справување со тортура во здравствената заштита“ и воедно објавува конкурс за мали грантови.

Прочитај повеќе

Оглас за ко-модератори во општините Карпош и Липково

Целта на програмата „Форуми во заедницата” е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво преку организирање на шест форумски сесии и последователно спроведување на проектите од форумските сесии. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk).

Прочитај повеќе

Прва  Претходна  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Следна  Последна