п а р т н е р и
Архива
пронајди

RHSP Конкурс за медицински стипендии за Роми за академска/учебна 2013/2014 година

RHSP објавува конкурс за стипендирање на студенти и средношколци Роми кои во академската 2012/13 година биле стипендисти на RHSP програмата и кои студираат или учат на медицински универзитети или средни медицински училишта. RHSP конкурсот е објавен во Бугарија, Македонија и Србија.

Прочитај повеќе

Конкурс за доделување грантови на граѓански организации

Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) објавува конкурс за доделување грантови на граѓански организации во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество. Проектот обезбедува поддршка за граѓанското општество за поттикнување демократски реформи и е овозможен со поддршка од американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД)

Прочитај повеќе

RMUSP Конкурс за стипендирање на студенти Роми за академска 2013/2014 година

RMUSP објавува конкурс за академско стипендирање на студенти Роми државјани или постојани жители на следниве земји: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Унгарија, Косово, Македонија, Црна Гора, Романија, Србија, Словачка и Турција.

Прочитај повеќе

Повик за учесници во школата за активно граѓанство

Школата за активно граѓанство се организира за млади, претставници на граѓански организации и неформални групи, со цел да им обезбеди неопходно знаење и вештини за реализирање граѓански иницијативи.

Прочитај повеќе

Прва  Претходна  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  Следна  Последна