п а р т н е р и
Архива
пронајди

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ВО ШКОЛАТА ЗА АКТИВНО ГРАЃАНСТВО

Во рамки на Школата за активно граѓанство, Форум-Цeнтар за стратегиски истражувања и документација (Форум–ЦСИД) објавува повик за шестата група учесници кои ќе посетуваат два модули обуки во текот на 2014 година и една алумни средба со учесниците од претходните групи учесници во Школата во 2015 година.

Прочитај повеќе

Конкурс за избор на ментори на средношколци и студенти Роми кои учат/студираат на медицински училишта/факултети во учебната 2014/15 година

Во рамките на Програмата за јавно здравство, во 2012 година, Фондацијата Oтворено општество – Македонија (ФООМ), продолжува со реализација на Програмата за медицински стипендии за Роми. Програмата содржи 4 компоненти: финансиска поддршка (стипендија), менторство, обука за застапување и медиумска компонента. Финансиската поддршка за програмата ја обезбедуваат Ромскиот образовен фонд од Будимпешта и Програмата за јавно здравство, Фондацијата Отворено општество Њујорк. Партнерска организација за реализација и координација на проектот во Македонија е Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Прочитај повеќе

Конкурс за стипендии наменети за Роми за академската 2014-15 година

Ромскиот образовен фонд/ Програмата за стипендирање (РЕФ/ПС) со задоволство ги објавува конкурсите за новиот циклус на стипендии наменети за студенти Роми на додипломски, последипломски и докторски студии кои студираат на државни и акредитирани универзитети во: Албанија, Боцна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Унгарија, Косово, Македонија, Црна Гора, Молдавија, Романија, Русија, Словачка, Турција и Украина.

Прочитај повеќе

Конкурс за стипендии за академската 2014-2015 година

Програмата за стипендии на Фондација Отворено општество го објави повикот за аплицирање за Civil Society Scholar Awards (CSSA) - стипендии за академската 2014-2015 година.

Прочитај повеќе

Прва  Претходна  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Следна  Последна