најава на активности

Нема најавени активности...

п а р т н е р и
настани и новости
Општо

ФОНДАЦИЈАТА ОТВОРЕНО ОПШТЕСТВО – МАКЕДОНИЈА НАЈАВУВА НОВО ЛИДЕРСТВО


[01.07.2015] Фани Каранфилова-Пановска, која ја почна својата кариера во студентските организации, и досега има повеќе од 20 години искуство во граѓанскиот сектор, од денес, 1 јули 2015 година, ја презема директорската функција во Фондацијата Отворено општество − Македонија (ФООМ), наследувајќи го Владимир Милчин, првиот извршен директор на Фондацијата.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

МАКЕДОНИЈА НА 117. МЕСТО НА РАНГ-ЛИСТАТА НА РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ


[17.06.2015] Македонија паѓа сè подолу на ранг-листата на слободата на медиумите. Скоро сите медиуми се контролирани од Владата, a малкуте критички настроени новинари мораат да сметаат на строги казни - како истражувачкиот новинар Томислав Кежаровски, кој цела 2014 година ја помина во домашен притвор.

Проект на УСАИД за граѓанско општество

ГРАЃАНСКО УЧЕСТВО ВО МАКЕДОНИЈА 2012 - 2014

Граѓанското учество во јавните политики и научната литература: показатели на граѓанско учество


[17.06.2015] На 10 јуни 2015 година (среда), во Младинскиот културен центар, во 10 часот, се одржа дебатата „Граѓанското учество во Македонија од 2012 до 2014 година - Искуства и предизвици“ во организација на Реактор - Истражување во акција.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ФООМ пристапува кон Граѓаните за Mакедонија


[12.05.2015] Фондацијата Отворено општество - Македонија пристапува кон коалицијата ГРАЃАНИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА, затоа што не е ни предизборна коалиција, ни коалиција за освојување на власта.

Општина по мерка на граѓаните

РЕНОВИРАНА И АДАПТИРАНА САЛАТА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА ЗА УЧЕСТВО НА ГРАЃАНИТЕ ВО ПРОЦЕСИТЕ НА ОДЛУЧУВАЊЕ НА ЛОКАЛНО НИВО


[08.05.2015] Со цел граѓаните да учествуваат во процесите на креирање на политиките и во донесувањето одлуки на локално ниво беше реновирана и адаптирана салата на Советот на општина Струмица.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

КОРУПЦИЈА, ЛАГИ И АУДИОСНИМКИ


[06.05.2015] Од „црниот понеделник“ на 24 декември 2012 до „бомбите“ на опозицијата за криминалното владеење на власта.Фактографски приказ на настани и протести во изминатите три години.

Општина по мерка на граѓаните

РАБОТИЛНИЦИ „ПОДОБРО РАЗБИРАЊЕ И ПРИСТАП ДО ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ - 2. ДЕЛ: АПЛИЦИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ“

Работилници за општинската администрација на општините Струмица, Струга и Центар и за образовните работници од овие општини


[04.05.2015] Во текот на месец април 2015 година, Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) организираше работилници „Подобро разбирање и пристап до европските фондови - 2. дел: Аплицирање на проекти“ во општините Струмица, Струга и Центар

пронајди
Reporteri bez granici
к о н к у р с и

Во моментов нема активни конкурси

п у б л и к а ц и и