најава на активности

[Nov 9 2017 ] ОБУКА „OРГАНИЗАЦИСКИ МЕНАЏМЕНТ ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ“


Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на концептот Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата, од 23 до 26 ноември 2017 година, во хотел Романтик во Велес, ќе одржи oбука на тема „Oрганизациски менаџмент за граѓански организации“.


Прочитај повеќе

[Nov 9 2017 ] ОБУКА „ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ПОДДРШКА ОД ЗАЕДНИЦАТА“


во Велес, ќе одржи обука на тема „Обезбедување поддршка од заедницата“. На обуката ќе учествуваат претставници на 11-те граѓански организации кои во 2017 година добија институционална поддршка од ФООМ.


Прочитај повеќе
9-fakti-za-makedonija
9-fakti-za-fondaciite
п а р т н е р и
настани и новости
Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ОДРЖАНА ОБУКАТА „УПРАВУВАЊЕ СО ФИНАНСИСКИТЕ И МАТЕРИЈАЛНИТЕ РЕСУРСИ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА“


[Nov 23 2017 ] Од 17 до 19 ноември 2017 година, во хотел Тино во Охрид, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на активностите на концептот Мобилизација на локалните организации и активизам во заедницата организираше обука на тема „Управување со финансиските и материјалните ресурси на организацијата“.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

#НАЧАС ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „СРЕДНОШКОЛСКО ОРГАНИЗИРАЊЕ – ДЕМОКРАТИЈА ИЛИ АВТОКРАТИЈА?“


[Nov 23 2017 ] Во петтата емисија од серијалот „На час“ со наслов „Средношколско организирање – демократија или автократија?“ која ќе се емитува на Радио МОФ во четврток, 23 ноември 2017 година, во 13 часот, ќе се дискутира за прашања врзани со средношколското организирање во нашата држава

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ФООМ СО ПОДДРШКА ЗА КНИГАТА „ЖИВОТ ВО КУТИЈА“ НА ТОМИСЛАВ КЕЖАРОВСКИ


[Nov 20 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во 2015 година му додели донација на новинарот Томислав Кежаровски за подготовка на книга насочена кон демократските процеси во Република Македонија...

Заедничка рамка за правно зајакнување

ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА МЕНУВАЊЕ НА НАРАТИВИ КОН РОМИТЕ ВО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ


[Nov 16 2017 ] Во периодот од 24 до 26 октомври 2017 година, во хотел Тино во Охрид, се одржа семинар на тема „Менување на наративи кон Ромите во здравствените институции“, во организација на ФОО - Програма за јавно здравство од Њујорк и Фондација Отворено општество – Македонија.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

НОВИНАРИ ОД ЛОКАЛНИТЕ МЕДИУМИ УЧЕСТВУВАА НА ОБУКА ЗА ИСТРАЖУВАЧКО НОВИНАРСТВО


[Nov 16 2017 ] Од 10 до 12 ноември 2017 година, во хотел Романтик во Велес, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во соработка со Балканската репортерска истражувачка мрежа Македонија организираше обука на тема „Истражувачко новинарство“.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

#НАЧАС: КАКВИ УЧЕБНИЦИ, ТАКВИ УЧЕНИЦИ? НА РАДИО МОФ


[Nov 9 2017 ] Во серијалот „На час“ кој е финансиран и се спроведува во партнерство на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Младински образовен форум, третата епизода е посветена на прашањето за учебниците.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

СПРОВЕДЕНИ ОБУКИ ЗА ОРГАНИЗАЦИСКО ЈАКНЕЊЕ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ КОИ РАБОТАТ НА ПОЛЕТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО


[Nov 2 2017 ] Како дел од серијата обуки за организациско јакнење, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на концептот Инклузивни и транспарентни образовни политики организираше две обуки во х. Белви во Скопје.

пронајди
banner
Alarm-38-42
п у б л и к а ц и и